Impartirea banilor din banca la divort

26 septembrie 2019 126

Buna ziua! Am o intrebare mai delicata. Cam de 1 an, sotul meu nu ma intretine deloc, asa ca am hotarat sa pun ceva bani deoparte, si ca sa nu-i gaseasca, i-am pus la depozit pe un termen de 3 ani. El respectiv nu stie nimic. Intrebarea: 1) din caz de divort, daca nu stie sotul de bani, se vor imparti banii mei cu el? Este vreun organ de stat care verifica toate bancile ce bani au sotii? Sau daca el nu stie nimic, contul bancar ramine neatins? 2) cu cat timp inainte de divort pot scoate banii de la banca ca sa nu ii impart cu sotul, in cazul cand se afla ca am cont bancar? Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Ana,

În cazul în care în procesul de partaj al averii comune, soțul Dvs. nu v-a aduce probe prin care ar demonstra existența contului respectiv, atunci banii o să vă rămână în proprietate persoanlă după divorț.

Partajul averii are loc prin două căi: amiabil și judiciar. În procedura judiciară părțile... mai detaliat urmează să prezinte probe ca instanța să stabilească existența proprietății comune și modul de partajare. În cazul în care soțul Dvs. nu cunoaște despre existența acestor bani, el nici nu o să invoce partajul lor în instanță.

O zi bună să aveți!

27 septembrie 2019