Împărțirea după divorț a averii dobândite prin donație

18 februarie 2021 47

Buna! Va rog sa ma ajutati cu o consultație. Matusa soțului i-a facut donație soțului casa in cate traim. Trăiesc împreună cu soțul de 15 ani (13 ani oficial), dar am viza de resedinta în casa în care trăim de 15 ani. Anul acesta matusa sotului a decedat. Intre timp, relatia cu sotul a devenit insuportabila - el bea, cauta cearta, ma ameninta si ma alungă din casa. Avem împreună 2 copii minori. El a mai fost căsătorit și are 2 copii - de 17 si 22 ani. Cum se imparte averea dacă divortez? Am dreptul sa stau in casa după divorț? Ce să fac în așa caz? Toți anii acestia am fost angajată și toate veniturile le-am învestit în casă. Mulțumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Bunurile care au aparținut soților înainte de încheierea căsătoriei,
precum şi cele dobândite de ei în timpul căsătoriei în baza unui contract de donație, prin moștenire sau în alt mod cu titlu gratuit, sunt proprietatea exclusivă a soțului căruia i-a aparținut sau care le-a dobândit.

Prin urmare dacă întradevar care a... mai detaliat fost transmisă printr-un contract de donație atunci casa nu se supune partajului.

Să părăsiți domiciliul soțului nu veți fi impuși de nimeni decât doar de soț dacă acesta va manifesta o astfel de dorință.

Dvs puteți pretinde de la aceasta toate cheltuielile care le-ați adus în casa respectivă dor că urmează să probați aceste cheltuieli, să le dovediți.

18 februarie 2021