Impozit pe venit al magazinului online

3 august 2020 23

Am un magazin online, nu este înregistrat nicaieri și nu duce cont nimeni de venitul lunar. Vreau să fie legal și să achit impozitul pe venit. Întrebările mele:
Cum trebuie să-l înregistrez? Care este procentul la achitarea impozitului pe venit? Pe ce perioada se calculează: lună sau an?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Sergiu,

Dreptul de a efectua comerţ electronic se obţine din momentul înregistrării la Camera Înregistrării de Stat a persoanei juridice sau a întreprinzătorului individual în condiţiile Legii nr. 220/2007 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali.

În cazul în care pentru vînzarea bunurilor, executarea lucrărilor, prestarea... mai detaliat serviciilor este necesară licenţa, comerţul electronic poate fi efectuat din momentul obţinerii licenţei pentru practicarea genului de activitate respectiv în condiţiile Legii nr. 451/2001 privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător.

La fel, în desfasurarea activitatii de comert electronic trebuie sa tineti cont de regulile prevazute în legea Nr. 284 din 22-07-2004 privind comerţul electronic.

După ce o să parcurgeți toate etapele de înregistrare juridică a firmei, urmează să vă înregistrați și la fisc ca platitor de taxe/impozite. Ulterior să țineți evidență contabilă desinestătător sau cu un contabil angajat.

Impozitul este unul standart prevăzut de Codul Fiscal.

4 august 2020