Impozitul pe bunurile imobile

11 august 2020 46

Buna ziua. Mama mea din anul 2016 este pensionara, cu resedinta in mun.Chisinau si dupa lege nu mai trebuie sa plateasca impozit pe bunurile imobile. Cu toate acestea, in perioada 2016-2020 i-a venit in fiecare an aviz de plata a impozitului, in care sunt indicate corect numele, prenumele, domiciliul, adresa bunului imobil (apartament), suprafata, adica totul cu exceptia codului fiscal care este gresit.
Pentru ca nu stia ca pensionarii sunt scutiti de acest impozit, mama a achitat la timp acest impozit potrivit avizelor primite (a pastrat in original toate chitantele). Astazi am telefonal la numarul 022-990-997 (indicat in aviz) si am inteles ca acel cod fiscal indicat in factura apartine unei alte persoane, nascuta in 1973, care are acelasi nume si prenume, dar evident alta viza de resedinta. La intrebarea cine se face vinovat si cum sa procedez in acest caz, nu am primit un raspunseclar si constructiv. Ce trebuie sa facem in acest caz?
Mersi!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua!

Depuneți o cerere către Serviciul Fiscal de Stat prin care să solicitați restituirea sumei care conform legislaţiei fiscale, urmează a fi restituită (în conformitate cu art. 176 din Codul fiscal). În cerere indicați că conform art. 283 alin. (1) lit h) din Codul Fiscal, subiectul beneficiază de scutire... mai detaliat de la plata impozitului pe bunuri imobiliare, fiind de vârstă pensionară.
După ce înregistrați cererea, Serviciul Fiscal de Stat are la dispoziție 45 de zile pentru a vă restitui banii.

Mult succes!

12 august 2020