In cazul in care m-am imbolnavit cu o saptamana inainte de a pleca intr-un sejur intocmit la o agentie de turism, trebuie sa-mi restituie banii pentru biletele avia?

26 mai 2019 18

Buna. Intrebare mea tine de turism. Am semnat contract, insa inainte cu o saptamana m-am imbolnavit de varicela, boala infectioasa. Medicul de familie mi-a zis in niciun caz sa nu plec undeva, sa raman acasa pana ma fac bine. Am anuntat agentia de turism cu o saptamana inainte. Ei au zis ca 87 euro va fi amenda din partea hotelului si ~450 euro pentru bilete la avion se vor retrage in caz ca ele nu se vor vinde altcuiva. Restul mi se intoarce. Ca sa va fac o idee. Sejurul m-a costat 1.070 euro pentru 2 persoane. Prietenul meu tot avuse varicela cu 2 saptamani inaintea mea, de la el cred ca m-am infectat si eu. Ambii nu am putut pleca. Agentia m-a informat ca biletele de avion nu s-au vandut si banii pentru ele nu o sa mi se intoarca. Este vorba de acei 450 euro (2 bilete tur-retur). Pot motiva boala mea cu certificat de boala pe care l-am prezentat la serviciu. Ma intreb daca as putea cumva intoarce acesti bani, fiindca este vorba de motiv de sanatate serios. Am fost obligata sa refuz la concediu din cauza bolii, nu pur si simplu am refuzat sa plec. Am nevoie de opinia Dvs. Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Călătorul are dreptul la rezoluţiune în orice moment înainte de începerea călătoriei. În cazul în care declară rezoluţiunea în temeiul enunţului anterior, călătorul poate fi obligat să plătească organizatorului un comision de rezoluţiune adecvat şi justificabil.
Rezoluțiunea trebuia declarată pînă la data planificată a călătoriei, prin notificare... mai detaliat scrisa adresata organizatorului, sau in alt mod prevazut de contract.
Ca efect al rezolutiunii, pretul achitat pentru călătorie trebuie sa fie restituit (cu retinerea, eventual, a conisionului de reziliere prevazut de contract).

27 mai 2019