În privința actelor

28 mai 2019 76

Buna ziua. Vreau să vă rog frumos să mă ajutați. Am o fetiță din căsătoria precedenta, sunt divorțată și m-am recăsătorit. Vreau să plec cu copilul la mare, dar nu pot să îi fac pașaport biometric, fiindcă fostul soț nu poate să îmi dea iscălitura ca să perfectez actele. Ce să fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
Nu e nevoie de acordul soțului
Vedeți pagina
http://www.asp.gov.md/node/1446
Alegeți subcapitolul ce vă interesează și vedeți actele necesare.
Este deajuns
declaraţia unuia dintre reprezentanţii legali, depusă în scris în faţa persoanei responsabile din cadrul subdiviziunii sau autentificată de notar sau de alte persoane abilitate prin lege cu astfel de funcție, din care să rezulte... mai detaliat acordul pentru eliberarea paşaportului persoanei reprezentate, în cazul părinţilor aflaţi în căsătorie, în afara căsătoriei sau divorţaţi, dacă în hotărârea instanţei de judecată nu este stabilit părintele căruia i-a fost încredinţată întreţinerea minorului.
hotărârea instanţei de judecată cu privire la divorţ definitivă şi irevocabilă. Prezentarea hotărârii menţionate nu este obligatorie în cazul în care se prezintă acordul ambilor părinţi privind eliberarea paşaportului minorului, autentificat de notar sau de alte persoane abilitate prin lege cu astfel de funcție ori declarat în scris în faţa persoanei responsabile din cadrul subdiviziunii.
declaraţia în scris a părintelui, căruia i-a fost încredinţat minorul prin hotărârea instanţei de judecată definitivă şi irevocabilă, depusă în scris în faţa persoanei responsabile din cadrul SEAI/CM sau autentificată de notar sau de alte persoane abilitate prin lege cu astfel de funcție, din care să rezulte acordul acestui părinte privind eliberarea paşaportului persoanei reprezentate.

28 mai 2019