Incalcarea conditiilor contractuale

3 februarie 2021 34

Am contractat o companie pentru cumpararea si montarea ferestrelor. Dupa ce au luat masurile, am achitat suma integrala conform contractului (am dovada platii prin transfer bancar). Termenul maxim de instalare a ferestrelor a fost depasit deja cu mai mult de o luna. De fiecare data cand ii sun, primesc acelasi raspuns ca vor monta ferestrele saptamana viitoare. Pot cere sa-mi fie restituiti banii conform contractului din cauza incalcarii conditiilor contractuale?
Daca ma adresez in judecata, pot incasa de la ei pagube morale, avand in vedere ca am comandat ferestre noi inaintea sezonului rece?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihaela Pascal
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Bună ziua Alexandru.

În cazul încălcării termenelor stabilite, de începere şi finalizare a prestării serviciului (executării lucrării) sau termenelor noi fixate de consumator, prestatorul (executantul) achită consumatorului pentru fiecare zi (oră, dacă termenul a fost stabilit în ore) depăşită o penalitate în mărime de 2% din preţul serviciului (lucrării).

Plata penalităţilor... mai detaliat şi repararea prejudiciului nu exonerează vînzătorul, prestatorul (executantul) de îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin faţă de consumator.

Pentru aceasta, este nevoie să înaintați o reclamație în formă scrisă, către vânzător/prestator cu toate solicitările dumneavoastră, inclusiv plata penalităților, prejudiciul moral precum și solicitarea de reziliere a contractului. În termen de 14 zile din momentul recepției, ei sunt obligați să vă emită un răspuns.

Ulterior, vă puteți adresa Agenției pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței pentru a interveni în rezolvarea litigiului.

Mult succes.

5 februarie 2021