Inchiriere apartament

12 iulie 2020 46

Buna! Am inchiriat un apartament acum 11 zile in urma. Am inceput sa facem putina reparatie (tapete, vopsit podul etc.). Ieri, insa, a venit stapana si nu am gasit limba comuna. Am cerut restituirea banilor pentru chirie pe doua luni si restituirea banilor cheltuiti pentru reparatie. Totul era scris prin recipisa si semnata de ambele parti precum ca ne permite sa facem schimbari in apartament, dar si banii care am dat pentru chirie. Contract de inchiriere nu avem, doar recipisă. Am spus ca are la dispozitie o saptamana pentru a intoarce banii. Daca nu-i intoarce, ce putem face in asa caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cătălina Bîrsanu
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul penal
  • Alte domenii

Bună ziua Alexandru,

Conform Art. 1252 al Codului Civil, contractul de locațiune al unui bun imobil trebuie să fie întocmit în scris. Dacă "recipisa" care ați semnat-o are suficiente date pentru a îndeplini cerințele unui contract, atunci aveți temei pentru a cere restituirea banilor achitați în avans pentru cele două luni... mai detaliat de locațiune.

Totuși, pentru reparație puțin probabil să primiți banii înapoi întrucât ați inițiat-o din propria dorință, iar proprietara nu v-a cerut acest lucru. Dvs nu sunteți obligat să efectuați reparațiile curente doar pentru a înlătura efectele uzurii normale a bunului (Art. 1264(3) Codul Civil). Respectiv, nici proprietara nu este obligată să vă întoarcă suma, decât dacă aveți dovezi că aceasta în mod vicios v-a obligat să efectuați reparația.

Mult succes!

13 iulie 2020