Indemnizația de tânăr specialist (educație)

31 august 2020 24

Bună ziua. Studiez in anul 1 la AMTAP - Pedagogie muzicală si vreau să mă angajez in calitate de profesor de pian la o școală muzicală, însă totodată vreau să beneficiez la absolvirea Academiei de îndemnizația de tânăr specialist. Vreau să aflu - nu va fi o problemă angajarea mea de pe acum? Sau trebuie să mă angajez prin cumul?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Rodica Jereghi
  • Jurisconsult
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

bună
în principiu calitatea de tânăr specialist, conform legislației în vigoare o căpătați la angajare conform repartzării de la minister, imediat după finisarea studiilor. Cu toate astea am întâlnit persoane care spun că li s-a refuzat plata indemnizației din considerentul că nu erau la prima angajare, pentru că au lucrat în... mai detaliat timpul studenției, la fel în pedagogie.
Eu sunt de părere că e greșită interpretarea, deoarece doar după absolvire și repartizare capeți calitatea de tânăr specialist, indiferent dacă ai lucrat sau nu în timpul studenției. Dar pentru o mai mare siguranță ar fi bine să vă angajați pe contract de durată determinată, doar pe perioada anului de studii, adică 9 luni. Cu toate că vor fi întreruperi în stajul de muncă, dar la finisarea universității veți putea solicita repartizarea de la universitate și plata indemnizației de tânăr specialist.
Totodată v-aș recomanda să vă consultați cu administrația instituției de învățământ unde urmează să vă angajați

1 septembrie 2020