Indicii contoarelor pentru apa

25 aprilie 2019 27

Buna ziua. Timp de un an nu am achitat apa si nu am trimis datele de pe contoare si in fiecare luna primim chitanta cu sume si date mult mai mari decat am folosit de fapt. Cum pot sa rezolv aceasta problema? Voi fi sanctionata pentru ca nu am trimis datele atata timp?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua,

Dat fiind faptul ca dvs nu ati expediat datele cu privire la consumul efectuat, acestea au fost calculate cu aproximatie pentru a va putea impune la plata, daca exista un contor comun.

Utilizatorii, proprietari ai apartamentelor privatizate şi chiriaşii (arendaşii) apartamentelor neprivatizate, în afară de volumele de apă, determinată... mai detaliat conform indicaţiilor contoarelor de apă din apartamente şi (sau) normelor de consum ale apei pentru o persoană (în lipsa contoarelor passante), achită suplimentar diferenţa dintre volumele de apă fixate de contorul comun şi suma volumelor de apă fixate de contoarele din apartamente şi a volumelor calculate, conform normelor consumului de apă, care se repartizează proporţional cu volumele de apă utilizate în fiecare apartament. Totodată, din volumele de apă, ce urmează a fi achitate suplimentar de către utilizatorii, care locuiesc în fondul locativ, deservit de întreprinderile municipale (departamentale), se exclud volumele de apă, pierdute în urma scurgerilor de apă din reţelele interioare comune, care trebuie achitate de către clienţi din cont propriu.

Totodată sumele sunt mai mari de fiecare data din motiv ca in raport cu dvs se aplica penalitati pe motiv ca dvs nu ati achitat pentru apa furnizata timp de un an.

În cazul în care clientul nu va achita dispoziţiile de plată în termenul stabilit, furnizorul va aplica penalităţi conform documentelor normative în vigoare pentru fiecare zi de întîrziere a plăţii.
Penalitatea se calculează în documentul de plată înaintat spre achitare pentru perioada imediat următoare.

25 aprilie 2019