Interdictie de a parasi tara

23 decembrie 2019 171

Buna! Sunt persoana de incredere la un credit. Am fost plecata din tara, dar prietena mi-a spus c-a achitat creditul. Eu n-am fost in tara aproape un an, cand m-am intors mi s-a spus ca sunt data in cautare si nu mai pot parasi tara. Ce pot sa fac ca sa mi se scoata interdictia? Si de ce n-o obliga pe ea sa-si achite creditul, dar mi-au pus mie interdictie de a iesi din tara?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
pentru început, informația nu este deplină, persoană de încredere sau fidejusor?
pentru început verificați corectitudinea informației, pentru a cunoaște cu certitudine dacă aveți interdicție de a părăsi țara, mergeți la poliția de frontieră și solicitați informație în acest sens, ei dețin registrul acestor interdicții.
Dacă există interdicție, solicitați informație despre persoana... mai detaliat care a aplicat această interdicție, apoi mergeți la acesta pentru explicații, posibil temei de menținere a interdicției(dacă a existat) nu este, însă, aceasta pur și simplu nu a fost ridicată.
Dacă e vorba de fidejusiune, urmează să verificați, mergeți la creditor și solicitați să vă elibereze informație despre credit, dacă este sau nu achitat.
dacă este vorba de contract de fidejusiune, atunci dumneavoastră în calitate de fidejusor, aveți obligația de a achita creditul dacă, persoana care a luat acest credit nu s-a achitat, ulterior revenindu-vă dreptul de a cere din vinovat.
sunt presupuneri de start, rezultînd din ce informații veți acumula, va fi posibil de a identifica soluții.

23 decembrie 2019