Interdicție de intrare în România

15 martie 2023 49

Bună ziua. Am primit interdicție de intrare în România pe termen de 5 ani, din motiv că am încălcat reglementările vamale, mai exact am încercat să introduc produse de tutungerie (40 pachete de țigarete). Sunt la prima faptă de acest fel. Mi-a fost aplicată amendă în mărime de 5.000 RON, pe care am achitat-o la vamă pentru a putea recupera automobilul. Am urmatoarele întrebări:
1. Este corect că s-a aplicat amenda și interdicția, sau ar fi trebuit aplicată doar o sancțiune din cele două?
2. Dacă perfectez alt pașaport biometric, cu altă serie, problema interdicției se păstrează?
Mulțumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua.
Nu importă numărul pașaportului. Identificarea persoanei se face după nume/prenume și IDNP astfel nu se va rezolva problema interdicției.
Corect s-au aplicat sancțiunile față de dumneavoastră.
Amenda a fost aplicată de Serviciul vamal iar interdicția de poliția de frontieră în baza contravenției constatate de serviciul vamal.

Extras din Legea 86/2006 privind... mai detaliat Codul Vamal al României, TITLUL XII, Secţiunea a 2-a
ART. 653 Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 la 8000 lei:
• a) sustragerea de la controlul vamal a oricaror bunuri sau marfuri care ar trebui plasate sub un regim vamal. In acest caz bunurile se confisca;

https://igi.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2021/10/Interdictii-de-intrare-in-Romania1.pdf
Organele poliţiei de frontieră pot să nu permită intrarea străinilor pe teritoriul statului român şi în următoarele situaţii:
- au săvârşit infracţiuni pe perioada altor şederi în România ori în străinătate împotriva statului sau a unui cetăţean român;
- au introdus sau au încercat să introducă ilegal în România alţi străini;
- au încălcat anterior, în mod nejustificat, scopul declarat la obţinerea vizei sau, după caz, la intrarea pe teritoriul României, au încălcat regimul vamal ori au trecut sau au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României;
- străinii care nu îndeplinesc condiţiile cu privire la intrarea străinilor pe teritoriul României în sensul că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea, sănătatea ori morala publică.
În toate aceste cazuri durata interdicţiei va fi de 5 ani.

15 martie 2023