Interdicție de perfectare a actelor

18 decembrie 2018 33

Bună seara. În 2017 am fost condamnat la închisoare de către Curtea de Apel, țin să menționez că în penitenciar nu am stat, la moment CSJ a luat decizia de a accepta recursul în anulare declarat, a casat partial hotaririle judecatoresti, cu eliberarea imediată și a dispus rejudecarea cauzei la Curtea de Apel. Întrebarea este dacă am dreptul de a-mi perfecta pașaportul de străinătate, sau trebuie să aștept rejudecarea cauzei și o nouă decizie? Cum aș putea afla dacă am sau nu o interdicție de perfectare a actelor, pentru ca vreau să depun dosarul pentru cetățenia română și fără pașaport nu o pot face. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Nu are nici o tangență perfectarea actelor dvs cu cazul care îl aveți în privinșa dvs, de aceea nu aveți de ce să vă faceți griji.

Orice tip de interdicție este imediat adus la cunoștință față de persoana care se aplică, indicând și motivele aplicării. Astfel, dacă nu a-ți fost... mai detaliat antrenat într-un astfel de proces sau nu va fost adusă la cunoștință o astfel de interdicție, ea nu există.

Prohibiția eliberării pașaportului sau a documentului de călătorie conform art. 22 alin. (1) lit. v) din Codul de executare ar putea fi justificată numai atât timp cât urmează scopul vizat de garantare a executării unui document executoriu, în cazul dvs document inexistent.

Urmează să știți că astfel de interdicție se aplică doar de către instanța de judecată la cererea executorului judecătoresc.

19 decembrie 2018