Interdicție spațiul Schengen

25 mai 2019 27

Buna ziua. Sunt cetățean american și am interdicție de a intra in România pentru 6 luni + interdicție spațiul Schengen (6 luni) deoarece am depășit termenul de ședere cu 86 de zile. Am intrat in România in noiembrie 2018 și ziua in care am ieșit și mi s-a pus interdicția a fost 24 mai 2019. Termenul la care trebuia sa părăsesc România era 10 Martie 2019, dar pe 8 Martie am avut o operație la picior pentru care a trebuit sa fac recuperare timp de o luna de zile. In ziua in care am părăsit România, zborul meu era spre Roma cu escala in Turcia. Nimeni nu mi-a spus nimic referitor la spațiul Schengen, la faptul ca nu pot intra in Italia din cauza acestei interdictii. Ajuns in Italia, poliția de frontiera a încercat sa ma ajute, sa negocieze cu poliția de frontiera română pentru a-mi scoate interdictia pentru spațiul Schengen.
Întrebările mele sunt:
1) Pe ce criterii am primit aceasta interdictia pe tot spațiul Schengen ținând cont ca România inca nu se afla încă in spațiul Schengen, ci doar pot pune in aplicare legile doar dacă persoana in cauza este o amenințare pentru tara - nu este și cazul meu.
2) Cum îmi sugerați - sa cer ajutorul unui avocat și sa dau ii dau in judecată pentru abuz? Credeți ca as putea obține măcar scoaterea restricției pentru spațiul Schengen? Cât ar dura?
3) Dacă in acest in timp as obține pașaport italian, deoarece părinții mei sunt italieni dar eu sunt născut in USA, as putea călători in Europa chiar dacă am interdictie?Lucrez într-un domeniu in care trebuie sa călătoresc pe toate continentele, inclusiv EU.
PS: nu am avut niciodată probleme cu legea. Călătoresc foarte mult in Europa și ei au văzut acest lucru.
Multumesc, aștept răspuns.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
Mai multe detalii ar trebui sa le solicitati de la un jurist care practica dreptul in România,
Yavo este platforma juristilor si avocatilor din Republica Moldova.
Problema este una mult prea complexă pentru a putea gasi un raspuns aici.

28 mai 2019