Интернет-магазин

27 iulie 2020 42

Здравствуйте. Всё больше и больше интернет-магазинов, но не все работают официально. Отсюда вопрос: как легализовать интернет магазин, который, к примеру занимается продажей обуви, брендированые копии?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Artur
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Buna ziua Emik,

Dreptul de a activa în calitate de furnizor de servicii nu este condiţionat de obţinerea unor autorizaţii speciale sau de îndeplinirea unor cerinţe cu efect echivalent.

Dreptul de a efectua comerţ electronic se obţine din momentul înregistrării la Camera Înregistrării de Stat a persoanei juridice sau a întreprinzătorului individual... mai detaliat în condiţiile Legii nr. 220/2007 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali.

În cazul în care pentru vînzarea bunurilor, executarea lucrărilor, prestarea serviciilor este necesară licenţa, comerţul electronic poate fi efectuat din momentul obţinerii licenţei pentru practicarea genului de activitate respectiv în condiţiile Legii nr. 451/2001 privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător.

La fel, în desfasurarea activitatii de comert electronic trebuie sa tineti cont de regulile prevazute în legea Nr. 284 din 22-07-2004 privind comerţul electronic.

27 iulie 2020