Intimidarea locatarilor unui complex din Chisinau de catre compania care vrea sa administreze complexul

16 octombrie 2020 121

Buna ziua. Suntem locatarii unui complex nou din Chisinau dat in exploatare acum 4 luni. Inca nu a fost creata Asociatia, suntem in proces, insa intampinam dificultati mari.
Compania care a construit complexul, inainteaza propriul candidat ca administrator al asociatiei si a facut la fel in fiecare proiect dat in exploatare de ei. Mai mult, ei inainteaza o persoana care este deja administrator in alta asociatie constituita intr-un proiect de-al lor. Nu am avea nimic impotriva daca persoana inaintata pentru functia mentionata ar apara interesele locatarilor, insa lucrurile nu stau chiar asa. Tariful lunar per m2 a fost calculat de ei la 4 lei (complexul are 500 de apartamente). Zic ca ar putea sa scada tariful la 3,20 lei per m2. Asta este foarte mult! Problema este ca intimideaza locatarii si nu acorda nici o atentie celor care nu sunt de acord. Va rog sa ne ziceti cum sa procedam in acest caz? Care este legea pe care ar trebui sa o cunoastem pentru a ne face dreptate? Unde ar trebui sa ne adresam pentru ajutor?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bine ai venit pe yAvo!
***
Administratorul este persoana care trebuie sa execute deciziile adunarii generale a locatarilor, si sa aiba grija de gestiunea curenta a Asociatiei, fiind raspunzator pentru administrarea eficienta a acesteia.
Voi, locatarii, sunteti cei care detineti puterea, nu administratorul. Voi puteti sa numiti un administrator sau altul, nu... mai detaliat compania de constructii. Voi decideti tariful pentru metru patrat, nu administratorul.
Inregistrati asociatia si faceti adunare generala, la care alegeti care administrator doriti, si stabiliti un tarif care convine majoritatii.

17 octombrie 2020