Intoarcerea banilor dupa accidentul rutier

30 martie 2018 36

Buna ziua. Am avut un accident auto cu automobilul personal, s-a intimplat pe 17.12.2017 si dosarul s-a intins pina pe 20 februarie. Compania de asigurari a vinovatului imi intoarce cheltuielile legate de traumatismele pe care le-am avut (ce tine de medicamente), dar cheltuielile suportate pe medicina legala de la Corolenco 8 pentru care am achitat bani - nu le intoarce si banii de la testul de alcoolemie tot nu mi-i intoarce. Dupa cum am aflat, politistul trebuia sa-mi dea indreptare si sa fac gratis, dar el fara sa ne anunte m-a trimis acolo, eu cu sotia am achitat suma de 800 si ceva lei. Dupa ce am aflat, i-am zis politistului ca trebuia gratis, dar el a zis ca asigurarea va intoarce totul. Acum nu stiu ce sa fac, dar vreau sa recuperez banii (1.000 de lei), ca banii pe care mi-i da pe automobil si cu care sa dau auto la piese nu imi ajung sa-mi iau asa model inapoi. Vinovatul se eschiveaza nu vrea sa dea nici un ban, el zice "da-ma in judecata". La moment nu am surse financiare ca sa apelez la un avocat cu bani pentru consultatie. Va rog, ajutati-ma cu ce puteti. Cum sa procedez sa-mi intorc banii? Masina este evaluata la distrugere totala.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Buna D-le Nicolae,
Ați putea solicita efectuarea evaluarea pagubei la un evaluator autorizat, sau la Centru Național de Expertize Judiciare de pe lângă Ministerul Justiției.
Ulterior înaintați o cerere companiei de asigurări.
Dacă vi s-a adus un prejudiciu sănătății puteți solicita de la cel ce a comis accidentul rutier un prejudiciu moral, iar... mai detaliat de la asigurătorul acestuia dauna materială.
În cazul în care nu vă puteți permite serviciile unui avocat în bază de contract, încercați să solicitați acordarea unui avocat ce acordă asistență juridică garantată de stat.
Mai jos accesați linkul și găsiți datele de contact ale instituției la care urmează să vă adresați pentru a vi se acorda un avocat ce oferă asistență juridică din contul statului.

http://www.cnajgs.md/ro/bmn/page/contacte

31 martie 2018