Intovarasire Pomicola

4 aprilie 2023 84

Buna ziua. In 2012 am mostenit 4 loturi de pamant aflate intr-o intovarasire pomicola. Loturile sunt privatizate si toate impozitele aferente le-am achitat. In 2014 Intovarasirea si-a schimbat denumirea si conducerea, fapt pe care l-am aflat de pe internet. De atunci nu am mai fost pe acolo. Anul acesta, am decis sa ma ocup de acele loturi, si am vrut sa trag enrgie electrica la unul din loturi, dar conducerea cooperativei imi zice ca trebuie mai intai sa achit datoriile pe toate loturile (aproximativ 13.000 lei). Vreau sa cunosc cat este de corect si legal faptul ca ei imi cer sa achit aceste datorii, daca eu nu m-am folosit de loturile respective din momentul in care le-am obtinut prin mostenire pana in prezent?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Pavel.
Indiferent de faptul că ați utilizat aceste loturi sau nu trebuie să achitați impozitele.
De principiu ar fi posibil de invocat termenul de prescripție de 3 ani sau 6 ani pentru obligații fiscale. Dar în cazul în care nu vă folosiți de acele terenuri mai mult de... mai detaliat 10 ani și nu achitați impozite ca un bun proprietar, altcineva ar putea solicita obținerea dreptului de proprietate prin uzucapiune.

4 aprilie 2023

Buna ziua, Serghei.
Impozitele la stat au fost achitate anual, nu am achitat taxele anuale ale intovarasirii.
Si intribarea de facto consta daca este necesar de achitat anume intovarasirii, caci daca ei si-au schimbat denumirea, atunci din cite inteleg la moment nici nu sunt membru al intovarasirii date, pina nu depun... mai detaliat cerere de inscriere.

5 aprilie 2023