Intrarea în deplină funcție a unui director executiv al unui ONG

19 mai 2017 36

Cind se considera ca directorul executiv a intrat in functie si poate aproba/semna documente interne conform statutului, daca selectia acestuia a fost aprobata de consiliul de administrare a institutiei si are incheiat contract individial de munca. Sau statutul deplin al acestei functii intra in vigoare doar dupa aprobarea acesteia la Ministerul Justitiei ca ”Conducator” si este indicat in certificatului de inregistrare a organizatiei? Multumesc.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Nu există o normă juridică expresă care ar determina momentul. Accepţiunea generală este că e mandatul său apare din momentul înregistrării în registrul de stat al organizaţiilor neguvernamentale ţinut de MJ.

20 mai 2017

Multumesc Octavian, dar in situatia cind Directorul Executiv se schimba? Cel nou este aprobat prin decizia consiliului de administrare. Se semneaza un nou CIM si se instiinteaza MJ despre modificarile in structura organizationala. In cazul dat noul Director Executiv intra in functie imediat sau este necesara ”confirmarea” acestuia cumva de... mai detaliat MJ prin inregistrarea modificarilor in cadrul registrului ONG, la compartimentul conducator?

20 mai 2017