Intrebare cu privire la inchirierea unei locuinte si conflicte cu vecinii

20 iunie 2017 70

Buna dimineata! Am inchiriat o luna in urma un apartament de tip sectie unde mai este un apartament. Vecinii de alaturi din spusele stapanei au solicitat sa cumpere acest apartament.. stapana a refuzat. Din momentul cand m-am mutat vecinii au inceput tot sa-mi faca diverse provocari... ba mi-au stins lumina din coridor si n-am avut lumina cateva zile.. ba aprindeau intentionat lumina in sectie si lasau usa de la sectie deschisa si spuneau ca eu las deschis.. iar ei au obiecte personale in sectie.... Intr-o seara am iesit in sectie si din nou am vazut usa deschisa si lumina aprinsa si am decis sa bat la ei in usa ca sa discutat omeneste - sa-mi explice de ce fac acest lucru.. la care mi s-a trintit usa in nas si mi sa spus ca sunt neadecvata....recunosc ca mam enervat si am inceput sa strig si sa vorbesc urat ..ei m-au inregistrat la dictofon si au chemat politia ..Politia cind a venit era liniste pentru ca nu durase mult aceste nemultumiri ale mele ..au vazut ca e liniste si au plecat. A doua zi a venit un politist care mia intrat in apartament si m-a amenintat ca imi va trimite acele inregistrari audio la serviciu ..ca imi voi pierde serviciul si ca nu voi mai lucra nicaieri si ca maximum voi mai locui inca o saptamina in apartamentul dat..mia deschis proces verbal pe care eu am refuzat sal indeplinesc si nu lam iscalit..el vorbea foarte agresiv si amenintator cu mine si mia zis ca o sa vad eu ce poate sami faca el mie..scopul vizitei nu lam inteles pentru ca nu la comunicat. Ma amenintat ca voi plati o amenda de 1500 lei iar stapana mea va plati 4500 lei pentru ca tine gazdasi. Cind a iesit din apartament a intrat in apartamentul vecinilor si am inteles ca sunt prieteni ..deoarece ulterior am aflat ca vecinul activeaza la o judecatorie din Chisinau. A doua zi am scris plingere pe acel politist pentru amenintari. In timpul vizitei sale aveam un martor care a vazut comportamentul sau..pe verisoara mea. Stapana acum ma alunga pentru ca vecinul ia spus ca eu mereu las usa deschisa si lumina aprinsa insa nui adevarat..ea nu ma crede..Ajutatima va rog cum sa procedez mai departe ..ca am fost sanctionata cu 1500lei ok..recunosc eram vinovata...dar oare chiar pentru asta trebuie sami pierd serviciu? Si inca una - am inchiriat apartamentul fara contract ca nu a vrut stapina ...insa am luat de la ea inscris ca a primit plata lunara si gajul cu datele din buletin si cu semnatura. Ajutatima va rog ca nu stiu chiar sincer cum sa procedez ...caci nu am comis nici o crima..se mai intimpla ca lumea se cearta...dar daca vecinii nu ieseau la discutie si imi faceau la tot pasul fel de fel de chestii intentionate ..cum altfel? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Contestati procesul-verbal , nu vad eu componenta unei contraventii, in termen de 15 zile de la momentul in care a-ti facut cunostinta cu acesta !
Monitorizati plingerea la politie impotriva colaboratorului care nu are atributii pentru a trimite inregistrari audio la serviciu ! Aberatii nu alta !
Nu poate fi... mai detaliat temei pentru eliberarea d-stra de la serviciu o sanctiune contraventionala .
Va sugerez sa va schimbati apartamentul , si sa intocmiti in acest sens un contract de locatiune , contractul care de fapt genereaza obligatiuni si drepturi , care urmeaza a fi respectate !

21 iunie 2017