Întrebare privind forma de organizare juridica a afacerii de predare particulară (meditații)

26 ianuarie 2018 244

Bună ziua. Intenționez să deschid o afacere care se va ocupa de predarea matematicii (meditații la matematică) pentru elevii de gimnaziu, liceu, colegiu și universitate. Ajutor particular pentru susținerea examenului de absolvire a gimnaziului, de BAC, teze, examene interne, etc. Cu alte cuvinte, ceea ce fac acuma ca persoană fizică, vreau să o organizez ca persoană juridică. Știu că se poate să lucrez ca deținător de patentă, însă astfel nu pot angaja alți profesori. Eu vreau să pot angaja profesori și să pot să le achit salarii. Planul de activitate este următor: înregistrez SRL; mă angajez pe mine și alte persoane ce pot preda matematica; petru orice oră/meditație petrecută percepem o taxă; eliberăm bon de plată; achităm salarii profesorilor angajați; achităm impozitele. Nedumeririle pe care le am sunt următoarele:
- Care este genul de activitate din CLASIFICATORUL ACTIVITĂŢILOR DIN ECONOMIA MOLDOVEI ce trebuie inclus în Extrasul din Registrul de stat al SRL? (Proiectul CAEM Rev. 2)
- Este necesară o oarecare verificare și aprobarea din partea Ministerului Educației RM?
- Am nevoie de licențiere specială sau ceva de genul acesta?
- Este necesar ca fiecare profesor angajat la firmă să aibă studii superioare în matematică, sau se acceptă și cei care cunosc foarte bine matematica dar nu au studii superioare în domeniu?
- Așa fel de școală este privită de Legislația RM ca Instituție de Învățământ, sau doar ca activitate economică la fel cum ar fi serviciile de predare a chitării, dansului, limbilor străine, traininguri, conferințe, master classuri, manichiură, dresarea animalelor de companie, activități de recreere și distracție pentru copii, ore de mâini dibace, etc.?

Vă sunt foarte recunoscător că ați citit întreg mesajul. Voi fi și mai recunoscător dacă veți avea bunăvoința să răspundeți la el. Multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Sergiu, vedeti aceasta Hotarirea de Guvern: http://lex.justice.md/md/369645/

In ceea ce priveste genul de activitate conform CAEM - vedeti pct. 85.59

Licenta nu trebuie.

Da, initial este necesar sa coordonati cu Min. Educ. programele de predare, ulterior obtineti de la Agentia Nationala de Asigurare a Calitatii o autorizatie provizorie, care va... mai detaliat permite SRL sa presteze servicii educationale pina la acreditare.

Pentru detalii practice, apelati functionarul competent de la Ministerul Educatiei: 022232207

Succes!

9 februarie 2018