Invinuita pe nedrept de disparitia marfurilor din magazin

18 septembrie 2019 14

Buna ziua. Am lucrat intr-un magazin de produse chimice, prafuri etc. cu inca 2 fete. Cand am intrat la serviciu nu mi s-a facut inventariereasi mi-au atribuit 1.200 lei pierderi. Celelalte fete au plecat in luna iunie si s-a facut inventariere si au gasit maefa lipsa de 34.000 lei. Au impartit suma aceasta la trei si ne-au spus sa le achitam, ca de nu - ne dau in judecata. Am ramas fara salariu toate, o fata a achitat toata suma, alta a achitat jumatate, dar eu n-am achitat nimic, pentru ca stiu ca n-am luat niciun produs. Acum ei ma dau in judecata. Ce pot sa fac in situatia asta?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Din câte cunosc v-am dat un răspuns deja la intrebarea data.

In primul rând dvs nu puteți purta nici o răspundere dacă nu există între dvs și angajator un contract individual de muncă , mai mult că atât de răspundere materiale pentru a putea solicita astfel de prejudicii de la... mai detaliat dvs.

2. Inventarierea urmează a fi efectuată ori de cite ori vine sau pleacă un angajat nou vis a vis de produsele de care poarta acesta răspundere.

3. Angajatorul vă presează ceea ce este abuziv pentru ai întoarce suma de bani cu amenințarea că va înainta în judecată o acțiune când de facto acesta nu este în drept.

4. Pentru aceste încălcări puteți sesiza Inspecția Muncii pentru ai efectua un audit și a sancționa angajatorul.

18 septembrie 2019