Иск на состояние автодорог города

26 decembrie 2018 19

Могу ли я подать иск на государство или примэрию? В связи с тем, что техническое состояние части автомобильных городских дорог находится в столь ущербном состоянии, что это создает аварийные ситуации. Каждый день я подвергаю опасности мои жизнь и здоровье, и моей семьи, только из-за того, что дороги не соответствуют техническим стандартам. Не говоря уже о том, что из-за таких дорог, увеличивается расход на ремонт автомобиля. При этом, я постоянно исправно плачу дорожный налог.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Aveti acest drept.
Actiunea ar trebui îndreptată către gestionarul anumitei străzi. Mai bine ar fi sa fie indicate strazi problematice concrete, dar nu la general toate strazile din localitate/tara.

Va trebui sa efectuati o expertiza speciala, care ar raspunde la intrebarea- daca starea drumurilor respective poate crea... mai detaliat situatii de accident, in conditii de utilizare obișnuită și pentru un șofer obișnuit?

De asemenea, trebuie sa prezentati ca probe bonurile de plata la auto-service, cu indicarea lucrarilor efectuate, ce se afla in legatura directa cu starea drumurilor (sistemul de direcție, roți, etc.)
Aici la fel va fi necesar o expertiza care sa demonstreze legatura directa dintre starea drumurilor și defecțiunile tehnice.
Însă, acest capat de cerere ar fi mai putin probabil sa fie admis, deoarece trebuia la momentul aparitiie defectiunii tehnice sa faceti foto/video, martori, care sa demonstreze ca anume din cauza starii respective a drumului a avut loc pana la masina.

Daca aveti in vedere ca defectiunile tehnice la masina sau acumulat pe parcursul anilor, atunci aceasta presupune o pretentie catre tot fondul de drumuri al țării, ceea ce este mai greu de demonstrat.

26 decembrie 2018