Istorie creditara rea

12 mai 2020 68

Buna ziua. Ce fac cand am o istorie credititara rea? Exista o procedura de a nivela momentul dat? La ziua de azi nu pot lua absolut niciun credit de la nimeni. Am pus o cerere pentru a primi un raport de la infodebit, sa ma verific. Va multumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Alexandru,

Biroul istoriilor de credit asigură păstrarea istoriilor de credit timp de 5 ani de la data ultimei modificări a informaţiei despre obligaţiile debitorului, conţinute în istoria de credit.

Datele conținute în baza biroului istoriilor de credit, nu pot fi eliminate, dar pot fi îmbunătățite prin solicitare de rectificare. Totodată,... mai detaliat istoria creditară poate fi îmbunătățită prin achitarea ratelor de credit, datoriilor și altor obligațiuni financiare.

În mod practic, îmbunătăţirea istoriei de credit se poate realiza prin contractarea unui împrumut de la o structură de finanţare care raportează la Birourile Istoriilor de Credit şi efectuarea în termenii contractuali a cel puţin 6 plăţi lunare pentru achitarea împrumutului respectiv.

Însă dacă Dvs. menționați că nu vă oferă nimeni credit, o soluție ar fi să rugați un cunoscut, rudă să contracteze creditul pentru Dvs. și să îl achitați prin intermediul lui.

12 mai 2020