Legalitatea acțiunilor executorului judecatoresc

15 octombrie 2018 45

În anul 2012 am avut datorie la agent termic, pe care am achitat-o integral in anul 2013, dar Termocom m-a dat in judecata. Instanta de judecata a emis hotărârea de a încasa suma (pe care deja am achitat-o) de la mine in beneficiul Termocom, fără a mă pune la curent cu hotărârea dată. In anul 2018 (adică peste 5 ani) ma trezesc cu sechestru pe cardul bancar salarial, sora cu sechestru pe cardul bancar pe care primeste indemnezatia pentru copil si sechestru pe card bancar pe care mama mea primeste pensie, din cauza ca nu am achitat taxa de stat in suma de 250 lei. Suntem înscriși toti trei in apartamentul dat. Executorul judecătoresc ne obligă să achitam si taxa, speze si onorariul lui in suma de 1.507 lei. Este oare totul conform legii si pentru ce trebuie sa achitam aceasta suma?

Jurist comments 1

Download discussion
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Iurie, cu parere de rau, in practica astfel de situatii se intimpla cind costurile de executare depasesc suma datoriei de baza.
Daca Dvs nu ati fost citat la judecata si nu ati cunoscut de procesul care se desfasura - puteti solicita revizuirea hotaririi in baza articolului 447 (b) si 449... mai detaliat (c) Cod de procedura civila. Daca demonstrati ca aveti dreptul la revizuire si ca datoria a fost achitata, atunci veti putea solicita sa fie restituite cheltuielile pentru executor.

15 octombrie 2018