Legalizarea șurii de pe lângă casă

21 octombrie 2023 6

ÎBună. Am cumpărat o parte din casă. La momentul cumpărării, casa deține o șură separată de aproximativ 10 m2. Pe contractul vechi de privatizare al foștilor proprietari este menționată șură pentru depozit de lemne/cărbune etc. Încăperea nu are număr cadastral și apare nicăieri în afară de contractul vechi de privatizare. Proprietarul mi-a zis că mi-o cedează, dar să-i fac actele. Cum pot s-o înregistrez cu acte pe numele meu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Gabriel Diaciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua.
În cadrul ședinței Parlamentului din 19 octombrie a fost examinat Proiectul Codului urbanismului și construcțiilor.
Articolul 150 din Cod prevede că construcțiile auxiliare sau anexele cu suprafață de până la 15 metri pătrați pot fi construite fără certificat de urbanism pentru proiectare și fără autorizație de construire. Această prevedere... mai detaliat vă ușurează procesul de înregistrare a construcției auxiliare.
Dar! Trebuie să așteptați să intre în vigoare această lege. După estimările mele personale vă pot spune că anul acesta legea va intra în vigoare. Un aspect important este că chiar dacă noul Cod intră în vigoare la un an după publicarea în Monitorul Oficial, articolul 150 intră în vigoare la momentul publicării.
Ce ar trebui să faceți Dvs? După publicarea legii să vă adresați Agenției Servicii Publice care vă va oferi un agent cadastral pentru a se deplasa la fața locului și care va începe procedura de înregistrare a construcției auxiliare.
Dacă aveți alte întrebări și pentru a vă ajuta să monitorizați adoptarea legii, puteți să mă contactați la 069992921.

23 octombrie 2023