Legea antifumat

26 iunie 2019 36

Buna ziua. Am o întrebare privind legea nr. 278 din 14.12.2007. Vecinul meu (apartamentul lui se află direct sub apartamentul meu) fumează foarte mult în apartamentul lui și fumul de țigară intră în casa mea. Cel mai mult mă deranjează faptul că el fumează noaptea și fumul intră în apartamentul meu prin geamurile deschise când toată familia doarme, inclusiv și în dormitorul copilului meu minor. Din această cauză noi toți am devenit fumători pasivi. La poliția de sector mi-au spus că conform legii vecinul meu are tot dreptul să fumeze. Ce trebuie să fac în cazul dat? Este adevărat că nu am nici o șansă să-l opresc?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Cu siguranță fumul de țigară este nociv în raport cu dvs și astfel într-o oarecare care măsură va sunt încălcate drepturile dvs, mai mult că atât influențând grav asupra stării de sănătate a copilului.

Organul de politie era obligat să se sesizeze, chiar daca proprietarul unui apartament poate fuma în... mai detaliat casă, dvs urmează să probați prin poză video când acesta fumează și la balcon prin care veți demonstra acțiunile acestuia ilicite, or fumatul este strict interzis atâta timp cât influențează persoane din jur.

Pe lângă aceasta, depuneți o plângere către Agenția Națională pentru Sănătate Publică pe numele vecinului dvs invocând toate aceste circumstanțe prin care să solicitați și verificarea unui control sub aspectul normelor de sanitarie în apartamentul vecinului argumentând totodată că fumul este deja puternic îmbibat în pereții imobilului și în pereții comuni care deja afectează și dreptul dvs de proprietate și vecinătate

26 iunie 2019