Legea cu privire la prevenirea si combaterea violentei in familie.

14 aprilie 2018 27

Buna ziua. Va rog sa-mi explicați sau sa ma ajutati sa interpretez corect Art. 3 din Legea nr. 45 din 01.03.2007 cu privire la prevenirea si combaterea violentei in familie si anume:
1) alin. 2 lit a) si b) "persoanele aflate in relații de căsătorie"... legiuitorul se referă la persoanele căsătorite, persoanele care si-au legitimat relația prin certificatul de căsătorie?
"persoanele aflate in relații de concubinaj"... legiuitorul se referă la concubini, persoanele care locuiesc împreuna in aceeași locuința si au relații asemănătoare cu cele a persoanelor care se afla in relații de căsătorie?
Si intrebarea mea este: doua persoane care nu se află si nu s-au aflat in relații de căsătorie, nu se află si nu s-au aflat in relații de concubinaj, au fost in relații de prietenie si au locuit separat (cum as putea sa dovedesc asta?) după care s-au logodit si m-ai târziu s-au despărțit pe motivul ca ea nu mai dorea sa continuie relația lor deoarece el o agresa verbal si insista ca ei sa se împace. Aceste persoane au fost, sunt sau pot fi subiecți ai violentei in familie?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Sunt de acord cu interpretarea dvs.
Și cred că în speța dvs se poate aplica protecția legii cu titlu de concubinaj. Or, Legea nu cere ca relația să fie actuală, ci poate să fie și în trecut. Din descrierea dvs eu cred că ei se aflau în concubinaj, iar... mai detaliat logodna este încă mai serioasă decât concubinajul.

15 aprilie 2018