Licente software

16 aprilie 2018 45

Buna ziua!
M-ar interesa sa deschid o sala de jocuri video si as dori sa stiu daca se poate functiona fara licentele de uz comercial pentru jocuri. Sala va functiona in acte ca inchiriere de spatii in care se vor regasi dupa caz, una din console sau sistem PC si un mini-bar. Incasarea se va face pe spatiu, nu pe joc/consola. Daca s-ar dovedi a fi adevarat, voi apela si la serviciile dumneavoastra.
Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Buna D-le Ovidiu,
De fapt, încălcarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe se sancționează contravențional și chiar penal în anumite cazuri.
Or, dvs porniti de la premisa de a face o afacere din care să obțineți un profit anume de pe urma faptul că clienții Dvs se vor juca la... mai detaliat aceste console/PC-uri la diverse jocuri, etc.
Clienții Dvs nu vor veni pentru a închiria pentru o oră o suprafață de un metru pătrat ca să stea acolo, nu-i așa?
Totodată, dacă e să vorbim despre darea în locațiune a acestui spațiu către Clienții ce vin sau vor veni, apar și mai multe nuanțe, aspecte ce vor face și mai dificilă activitatea economică a întreprinderii, deoarece:
1. Clienții sunt persoane fizice;
2. Necesitatea de a încheia contract de locațiune(chirie) cu fiecare;
3. Contractul de locațiune trebuie înregistrat la Fisc;
4. Neînregistrarea contractului de locațiune la fisc atrage după sine aplicarea unei amenzi și a penalităților;
5. Neînregistrarea contractelor la Fisc și eschivarea de la plata taxelor și impozitelor permite atragerea la răspundere contravențională sau penală, în dependență de prejudiciul cauzat statului.

Recomandarea mea este să procurați soft-uri licențiate de la dealeri autorizați întru evitarea unor neplăceri de ordin juridic.
Mai mult ca atât, procurarea oficială a soft-ului sau a programelor necesare de la reprezenteanții oficiali vă va permite să deduceți aceste cheltuieli, drept urmare și impozitul ce va fi achitat va fi mai mic.
Or, amenzile aplicabile sunt suficient de mari, iar reprezentanții oficiali dacă vor afla, dar ei vor afla, o să fiți nevoit să achitați si prejudicii materiale pentru utilizarea în scopuri comerciale a produselor date fără a deține careva drepturi asupra lor și fără a fi licențiate.

17 aprilie 2018