Lichidare SRL

1 iunie 2021 47

Buna ziua. Sunt fondator și administrator al unei SRL. As vrea să lichidez intreprinderea, care în ultimul an nu are activitatea, dar nici datorii. Avem insa, un aparat de casa și mijloace fixe. Care sunt pașii de început ai procedurii de lichidare?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna ziua Dmna Maria,
Adunarea Generală a Asociaţilor trebuie să adopte o hotărîre de lichidare a întreprinderii. În cazul în care societatea are un singur asociat, atunci acesta emite o decizie de lichidare a întreprinderii. În hotărîrea (decizia) de lichidare se poate de indicat cine va avea calitatea de „lichidator”... mai detaliat – persoana fizică care se va ocupa de lichidare.
În termen de 30 de zile din momentul adoptării hotărîrii (deciziei) de lichidare a întreprinderii să informeze CÎS despre începerea procedurii de lichidare prezentînd următoarele acte:

- cererea, conform modelului aprobat de camera de Înregistrare

- hotărîrea (decizia) de lichidare a întreprinderii;

- certificatul de înregistrare a întreprinderii;

- buletinul de identitate a lichidatorului.
Cererea se prezintă la Camera Înregistrării de Stat, care la momentul de față face parte din IP”Agenția Servicii Publice”.
Atașez și link-ul de unde puteți descărca formularul tip a cererii către Camera Înregistrării de Stat.
http://www.e-services.md/sites/default/files/cerere_de-inregistrare-a-inceperii-procedurii-de-dizolvare-a-persoanei-juridice-dilud-a11.pdf

3 iunie 2021