Licitatie falsificata, drum partial vandut, parau vandut

19 martie 2020 44

In 2017, autoritatile publice locale au scos la licitatie si au vandut un teren care este continuarea unei arii protejate de stat de tip geologic si paleontologic (Rapa Cotofana). Acest teren reprezinta 0.20 ha dupa linia unde se termina aria protejata de stat. Astfel, au fost vandute paraul din rapa, malurile rapei si 50% de drum care era folosit de localnici ca trecere prin rapa spre padure. In septembrie 2019 am aflat intamplator ca semnaturile de pe actul de licitatie sunt falsificate. Exista persoana care a recunoscut ca nu a semnat, a recunoscut in fata mea si in fata consiliului local, este inregistrarea video de la consiliul satesc. Dar consiliul satesc sta pe loc. Am apelat la cancelaria de stat, dar am primit raspuns: "Articolul 68. Împuternicirile oficiului teritorial al Cancelariei de Stat
(1) În cazul în care consideră că un act emis de autoritatea administraţiei publice locale este ilegal, oficiul teritorial al Cancelariei de Stat notifică autorităţii locale emitente ilegalitatea actului controlat, cerînd modificarea sau abrogarea lui totală sau parţială."
Eu sunt vecinul persoanei care a cumparat acel teren. Vecinul are acte de proripetar a terenului agricol. El a incercat sa astupe rapa si sa faca miniferma de porci chiar la mine sub gard in iulie 2019, acesta fiind momentul cand am aflat ca rapa fost vanduta. Cum putem anula aceasta vanzare ilegala ca terenul in cauza sa fie intors in proprietatea satului?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua,

Puteti incerca sa sunati la Agentia Nationala pentru Solutionarea Contestatiilor sa veniti eventual cu o solicitare de consultatie in acest sens.

Succese!

22 martie 2020