Mai multe credite neachitate

13 mai 2020 179

Buna ziua! Am mai multe credite la cateva companii de microfinantare. Am copil mic la intretinere, pe care il cresc singura. Nu am putut sa achit ratele
de aproape 7 luni, pentru ca nu am un venit stabil, lucrez neoficial din cauza ca nu am cu cine sa las copilul. Au crescut penalitati foarte mari. Acum colectorii ma ameninta, ma suna intr-una pe mine si pe rudele mele, imi comenteaza paginile pe retelele de socializare si scriu la toata lista de prieteni ca sunt escroca. Ma ameninta cu politia, cu luarea fortata a bunurilor, desi nu am pus nimic in gaj si nici nu am niciun bun care sa imi apartina, cum ar fi casa sau masina etc. Imi trimit scrisori in care scriu ca ma vor da in judecata, vor veni la locul de resedinta dupa mine si ma vor anunta in cautare. La rugamintea mea de a-mi acorda refinantare si un grafic nou de achitare, ei refuza si imi spun sa caut refinantare in alta parte. Eu insa nu ma pot refinanta din cauza istoricului creditar negativ. Ce pot face in acest caz? Ei imi spun ca risc dosar penal pentru escrocherie si inchisoare. Daca am copil minor la intretinere, este real sa primesc pedeapsa cu inchisoare din cauza datoriilor? Suma totala la toate companiile ajunge la aproximativ 70.000. Multumesc anticipat! Astept cu nerabdare un raspuns!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Georgeta,

Acțiunile colectorilor sunt abuzive. Puteti depunde o plingere in acest sens.

Refinantare ei nu pot face pentru ca nu au așa atribuții.

In ceea ce tine de dosar penal - este doar o sperietoare. Nu este posibil dosar penal in aceasta situatie, sunt raporturi civile.

14 mai 2020
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Contactati-ma la adresa de email office.potirniche@yahoo.com

14 mai 2020