Mama a decedat si nu a perfectat testament pe numele nici unuia din cei 5 copii

24 mai 2021 53

Buna ziua, stimati avocati! Suntem 5 copii, mama a decedat 10 ani in urma. Ea era proprietara unui apartamentului si nu a reusit sa faca actele pe cineva din noi. Noi, copiii, am decis sa-l vindem. In apartament in prezent locuieste fratele mai mare. Acesta abuzeaza de bauturi alcoolice si a facut o mizerie de nedescris in apartament, a adunat datorii la intretinere. Cum sa procedam ca sa putem vinde apartamentul: trebue sa-l facem proprietar pe unul din noi? Exista vreo solutie? Va rog, ajutati-ne!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Dvs nu puteți purcede la asemenea tranzacții până nu obțineți dreptul de proprietate asupra lui care urma să-l obțineți în urma moștenirii legale.

Pentru aceasta urmează să deschideți procedura succesorală dar dat fiind faptul că ați pierdut termenul legal de 6 luni de la decesul mamei să vă adresați la... mai detaliat notar, sunteți impuși inițial să vă adresați în instanța de judecată cu o cerere de repunere în termen și caz de satisfacere a cererii să purcedeți la deschiderea moștenirii la notar, iar potrivit reglementărilor legale aplicabile de Codul civil vechi totți moștenitorii veți obține în mod egal cotă-parte din apartament or aveți posibilitatea să refuzați cota-parte în favoare la alt moștenitor.

Problema rămâne pe seama fratelui iresponsabil care va putea să refuze un asemenea acord sau o asemenea tranzacție.

24 mai 2021