Mama, care nu sta cu noi, a luat un imprumut

22 noiembrie 2018 30

Buna! Ma suna o doamna si imi spune ca maica-mea a luat cu imprumut o suma de bani, de care nu stiam nimic, si a crescut triplu in timp de un an. In caz de neachitare va fi data in judecata si casa unde e pe viza de resedinta o vor lua. Eu nu sunt in relatii bune cu mama si nu am vazut-o de vreo 4 ani. Pamantul dat nu are documente, sunt in proces de restabilire dupa decesul tatalui care a fost proprietar. Facturile pentru lumina, apa etc. si in ziua de azi vin pe numele tatalui decedat. Doamnei i-am lamurit ca ea nu traieste cu noi si ca nu are nimic, in afara de faptul ca are viza de resedinta. La care mi-a venit cu replica ca pe dansii nu-i intereseaza si vor veni sa ia locuinta. E posibil s-o ia daca nu am nimic cu creditul dat si mama nici nu locueste cu noi. Plus la asta, nu avem documente pe pamant si casa? Va rog, un sfat, sau clarificari. Multumim.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

CREDITORII NU POT LUA BUNURI CARE NU APARTIN DEBITORULUI.
Daca mai suna Doamna spuneti-i ca veti depune o plingere la Centrul pentru protectia datelor cu caracter personal, pe faptul ca va prelucreaza datele personale - va suna fara a avea consimtamantul Dvs.
Daca va continua, gasiti denumirea concreta a firmei, si... mai detaliat depuneti acea plingere.
Toate astea in cazul in care nu v-ati obligat sa raspundeti in mod solidar cu debitorul (nu ati incheiat un contract de fidejusiune).

22 noiembrie 2018