Mama cu 3 copii minori

16 noiembrie 2017 152

Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, sora mea are 3 copii, cel mai mic are 5 ani si cel mai mare 13 ani, fiind mama vaduva si fara un loc de munca. Fiindca nu are unde munci, s-a adresat asistentului social din localitate, care i-a spus ca nu are cu ce o ajuta. Sa mearga in centrul raional Calaras sa caute de lucru, dar problema e ca nu este transport cu ce sa se intoarca seara acasa. Asa ca nu poate sa se angajeze. Sotul nu ahita indemnizati, fiind si el somer si judecata a hotarit ca n-are ce-i face. EA, CA MAMA VADUVA SI CU 3 COPII MINORI NU TREBUIE SA PRIMEASCA INDEMNIZATII DE LA STAT? SI DACA DA, UNDE SA NE ADRESAM?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Adresați-vă la Casa Națională de Asigurări Sociale pentru indemnizație.
De asemenea, adresați-vă la http://www.cnajgs.md/ro/ ca să îi dea ei un avocat gratuit, care o va ajuta cu încasarea silită a pensiei de întreținere de la tată.
Adresați-vă cu o plângere la polițist, să tragă la răspundere tatăl care nu întreține copii. ... mai detaliat Iată ce spune Legea:

Articolul 63. Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului
(1) Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către părinţi sau de către persoanele care îi înlocuiesc a obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului
se sancţionează cu amendă de la 6 la 15 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 15 la 25 de ore.
(2) Acţiunile specificate la alin.(1), dacă au avut ca urmare lipsa de supraveghere a copilului, vagabondajul, cerşitul ori săvîrşirea de către acesta a unei fapte socialmente periculoase,
se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

__________
Legile Republicii Moldova
218/24.10.2008 Codul contraventional al Republicii Moldova //Monitorul Oficial 3-6/15, 16.01.2009

18 noiembrie 2017

Ok mesi dar intrebaria e ca ia din partea statului ia nu trebuie sa primiasca ajutor indemnizati?? unde se poate de adresat??

18 noiembrie 2017