Mașină cu numere straine

5 februarie 2019 213

Buna ziua. Am o mașină înmatriculata in Romania și am depășit termenul de 180 de zile pe care le pot sta in RM. Am achitat amenda, dar am încă interdicția de a intra în țară cu mașina 6 luni. Soția mea, cetățeană a RM, dar cu domiciliu temporar în Romania (permis de sedere), deținătoare a permisului de conducere obținut în Romania, poate intra cu această mașină în RM? Specific ca am citit legea, unde scrie că: "Dreptul de aflare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile pe an îl vor avea doar autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul, cu condiţia achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre." Dar, nu e specificat in lege daca e obligatoriu ca persoana sa aiba domiciliul stabil sau se poate și domiciliu temporar? Va mulțumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Dumitru Barbaroș
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Dumitru, bună!

În conformitate cu prevederile art. 344 alin. (1) din Codul fiscal, subiect al impunerii Vinietei este persoana fizică posesoare a autovehiculului neînmatriculat în RM.

Conform art. 345 alin. (1) din Codul fiscal, obiect al impunerii este autovehiculul neîmnatriculat în RM.

Astfel, este posibilă introducerea aceluiași autovehicul în RM de către o... mai detaliat altă persoană - or va fi un alt subiect al vinietei.

Respectiv, vinieta pentru 180 de zile achitată de către soția Dvs. va fi de 85 euro.

6 februarie 2019