Masina in cautare!

12 august 2019 74

Buna ziua! Cu un an in urma, am procurat o masina care avea ca mentiuni speciale "in cautare". In acel moment nu am atras atentia la aceasta. Proprietarul mi-a vandut-o pe procura pe 3 ani, iar eu la randul meu, am vandut-o peste un an tot pe procura, dar am uitat sa aduc la cunostinta despre mentiunea speciala, deoarece nu am avut niciodata probleme din cauza asta. Cumparatorul peste ceva timp a hotarit sa faca schimb de proprietar, dar la Registru a aflat de mentiunea "in cautare" si acum vrea sa mi-o intoarca inapoi. Ma puteti ajuta, va rog, cum sa procedez in acest caz? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Vînzare pe procură cum afost enunțată, nu există, procura oferă dreptul a înregistra pe nume propriu, fapt care nu ați făcut, transmițînd dreptul la următorul.
În general, dacă nu aveți confirmare a faptului că ați primit bani în contul auto, nu aveți cum fi responsabil de careva situații, toate problemelese vor... mai detaliat ține de persoana faptic proprietară.
Totușim în caz de eventual litigiu, o să fiți atras în calitate de pîrît, cu solicitare de despăgubire sau restituire sume.
sau restituți benevol suma și luați automobilul, însă, procura inițială va expira, și atunci o să aveți probleme, fiind necesar de a găsi fapticul proprietar pentru o nouă procură, însă pînă la ridicarea interdicției, pe nume propriu nu veți putea întregistra auto. În acest caz, puteți rămîne și fără bani și fără auto.
Este posibil să scăpați basma curată, totul depinde de situație și argumente, dacă se demarează un dosar în instanță.

Informația este preeliminară, bazată pe informația generală furnizată mai sus.

16 august 2019