Metode de colaborare intre parti

24 septembrie 2019 15

Buna ziua. As dori sa aflu daca exista metode de colaborare intre 2 persoane juridice dupa urmatorul exemplu:
O persoana juridica (A) cu domeniul de activitate IT dezvolta un software pentru o alta persoana juridica (B). Remunerarea datorata persoanei juridice (A) se va calcula ca un procentaj din venitul/profitul lunar pe care il va obtine persoana juridica (B) cu acel software pe toata durata vietii software-ului.
Este posibil asa ceva din punct de vedere legal? Si cum se poate de facut?

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

În contractul care urmează să-l încheiați între părți, la capitolul legat de remunerație puteți negocia și însera această clauză în contract dacă partea adversă nu se opune precum că remunerarea se va calcula ca un procentaj din venitul sau profitul lunar pe care îl va obține firma respectivă.

24 septembrie 2019
Valentin Ciuric
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua! Domnul Dumitru,

Codul civil garantează persoanelor libertatea contractuală, stipulând că, părțile contractante pot încheia în mod liber, în limitele dispozițiilor legale imperative, contracte și pot stabili conținutul lor (Art. 667 alin. (2)).
Astfel, persoanele juridice A și B pot conveni orice clauze care nu contravint legii. În cazul descris puteți... mai detaliat stabili modul de colaborare în baza unui contract.

Vă recomand să apelați la un specialist în vederea întocmirii proiectului contractului pentru a vă asigura apărarea eficientă a intereselor companiei dvs.
În special, urmează să reglementați respectarea proprietății intelectuale, modul de reparare a prejudiciilor, modul de reziliere a contractului, clauze de exclusivitate și de concurență, altele.

Valentin Ciuric, Avocat
Tel.: 067 699 599

25 septembrie 2019

Va multumesc pentru raspuns.

30 septembrie 2019