Mi-a fost retras permisul pe un termen de trei ani

31 octombrie 2019 80

Mi-a fost retras permisul pe un termen de trei ani, care a expirat recent. Cum și unde să-l recuperez? Sunt obligat sa frecventez programul de probatie? Hotararea judecati am executat-o, amenda am achitat-o.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vasile Gavrilița
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte domenii

Bună, Vladislav.

Da, sunteți obligat să frecventați programul probațional antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probațiune, acoperind personal cheltuielile implementării programului probațional.

Vedeți pct. 6 din această hotărâre: http://www.legis.md/cautare/rezultate/110445

La expirarea termenului de privare de dreptul de a conduce autovehicule, pentru repunerea în dreptul de a conduce, trebuie să prezentați subdiviziunii... mai detaliat competente a Poliţiei (din raza în care v-a fost ridicat permisul) următoarele documente:
a) actul de identitate şi copia acestuia;
b) adeverinţa medicală a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obţinerea permisului de conducere (Formularul nr. 083/e). Adeverinţa medicală pentru persoanele care au fost private de dreptul de a conduce autovehicule din cauza conducerii în stare de ebrietate necesită a fi datată cu cel mult 30 de zile calendaristice înaintea expirării termenului de privare;
c) dovada frecventării programului probaţional antialcoolic şi antidrog, pentru persoanele care au fost private de dreptul de a conduce autovehicule din cauza conducerii în stare de ebrietate, în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr. 1434 din 7 noiembrie 2002 “Cu privire la măsurile de prevenire a conducerii mijloacelor de transport în stare de ebrietate.

Vedeți pct. 40 din următoarea hotărâre: http://www.legis.md/cautare/rezultate/103589

1 noiembrie 2019