Mi-a veniot instiintare pe telefon ca am o datorie, pe care am crezut-o achitata

22 decembrie 2019 148

Salut! Am luat un imprumut de 20.000 lei , nu l-am achitat si dosarul a ajuns la executor, care a pus sechestru pe card si a trimis scrisoare la serviciu ca sa-mi opreasca din salariu. Doi ani de zile nu m-a deranjat nimeni. Insa ieri dimineata imi vine pe telefon o instiintare ca am la ei datorie de aproape 153.000 si ca eu sa semnez foaia sa confirm datoria si sa o trimit inapoi la ei. Nu am ideie ce sa fac, de unde sa incep si vreau sa stiu daca e legal sa vina asa ceva pe telefon. Unde s-au dus banii care au fost opriti din salariu? Ce poate fi oare?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
începeți soluționarea prin identificarea executorului judecătoresc care vă efectua reținerile din salariu, la el solicitați date despre încheierea procedurii de executare sau prelungirea, ecistența unui titlu executoriu în procedură, solicitați o copie de pe actele din dosarul executorului judecătoresc, potențial cu eliberarea unei confirmări privind stingerea datoriei.
Careva confirmări nu... mai detaliat semnați sub nici o formă, pînă nu obțineți răspuns la întrebările dumneavoastră, notificarea efectuată prin intermediul telefonului nu prezintă o valoare, în contextul în care nu aveți informații adiacente, legate de formarea faptică a datoriei.

23 decembrie 2019