Miros urat de la ferma

17 martie 2018 20

Buna ziua. In curand voi deschide o activitate turistica (care include si un iaz privat) dar in zona este o ferma (de porci presupun) de la care provine un miros urat si intepator, chiar daca activitatea este destul de departe. Cred ca proprietarul nu respecta anumite reguli sanitare si, prin urmare, cauzeaza acest miros. Imi e frica ca acest miros urat imi va strica imaginea activitatii mele turistice. Codul contraventional prevede ceva pentru astfel de cazuri? Omul polueaza mediul si aerul cu ferma sa si risca sa imi strice si mie reputatia. Cum ar trebui de procedat? Exista careva sanctiuni pentru asa caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Guțu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Urmeaza sa contactati centrul de sanatate publica. Acestia vor putea preleva probe de aer, apa, sol pentru a stabili daca intradevar este careva contaminare.

Ulterior institutia va intreprinde masuri in vederea sanctionarii persoanei care a comis abaterile.


Codul Contraventional prevede:
Articolul 149. Poluarea mediului cu cauzarea de
... mai detaliat prejudicii
Poluarea mediului (aerului atmosferic, a bazinelor acvatice de suprafaţă şi subterane, a terenurilor) cu deşeuri industriale, de construcţie sau menajere, cu ape menajere, cu emisii de poluanţi ce au cauzat prejudicii
Poluarea mediului (aerului atmosferic, a bazinelor acvatice de suprafaţă şi subterane, a terenurilor) cu deşeuri industriale, de construcţie sau menajere, cu ape menajere, cu emisii de poluanţi ce au cauzat prejudicii, dacă această acțiune nu constituie infracțiune,

se sancţionează cu amendă de la 40 la 60 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 350 la 500 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.
se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 210 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

3 aprilie 2018