Modalitatea de solicitare a restituirii creanţelor salariale

21 iunie 2019 40

Bună ziua! Ca urmare a întrebării adresate pe 12 iunie despre recuperarea plăţilor salariale neîncasate de tatăl decedat de la o întreprindere în proces de insolvabilitate, Vă rog mult să-mi oferiţi detalii şi cu privire la următoarele aspecte:
1. Cererea privind restituirea creanţelor salariale şi copia certificatului de calitate de moştenitor trebuie depuse către administratorul insolvabilităţii întreprinderii sau către altă instituţie?
2. Există un anumit model de cerere privind încasarea restanţelor salariale ale tatălui decedat sau aceasta este scrisă în formă liberă?
3. E suficient să depunem copia certificatului de calitate de moştenitor, care a fost eliberat pe numele soţiei decedatului (tata a decedat în ianuarie 2019), sau e nevoie să mai aşteptăm pentru a obţine şi, respectiv, a depune certificatul de moştenitor (în cazul nostru, moştenitorul averii, inclusiv al banilor neachitaţi de întreprindere, e fratele mai mic)?
Mulţumim anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua,

1. În general, asemenea cereri urmează a fi depuse către administratorul de insolvabilitate;
2. Nu există un model în acest sens. Prin urmare ,cererea urmează a fi formulată în formă liberă, dar cu indicarea tuturor informațiilor de rigoare.
3. Ar fi indicat ca să fie depus certificatul de moștenitor anume... mai detaliat al persoanei care moștenește efectiv drepturile respective.

Succese!

27 iunie 2019