Mostenire?

1 septembrie 2020 47

Buna ziua. Am crescut impreuna cu fratele meu si mama in casa care este inregistrata pe numele bunicii, care locuieste toata viata in Rusia, nici macar nu are cetatenia MD. Mama a locuit toata viata in acea casa, in curte sunt 2 case. Cativa ani in urma bunica a fost aici sa-i faca mamei donatie pe casa, dar fiind bunica cu un caracter cam complicat, din senin cauta cearta cand avea chef si intr-o zi a rupt actul de donatie. Stim ca bunicul a decedat, despre bunica nu stim nimic. Ea nu vrea sa vorbeasca nu noi, a refuzat orice legatura. Am incercata sa o cautam, dar fara rezultat, prin urmare nu stim daca bunica e in viata.Cu casa nu stim cum sa procedam. Mama nu are niciun act oficial. Cum sa procedam, de unde sa incepem? Va rog sa ne dati un sfat. Multumim.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
contractul de domnație a fost înregistrat la cadastru???, dacă a fost înregistrat, sunteți proprietari, astfel urmează doar să restabiliți acest contract, indiferent dacă acest contract a fost rupt/pierdut. Urmează să verificați la Cadastru reieșind din numărul cadastral sau adresă cine este proprietar.

După caz, verificați situația posibil persoana e decedată, sau... mai detaliat o declarați decedată, totul depinde de situație, pentru a putea deschide dosar de succesor legal și să moșteniți.

2 septembrie 2020