Mostenire, impartirea averii

5 iulie 2018 33

Buna! Sotul impreuna cu mama acestuia sunt proprietarii unui apartament pe care l-au obtinut prin donatie de la tata (respectiv bunicul sotului... Acuma fratele sotului de pe tata cere o suma impunatoare de bani ca noi sa putem ramane aici sa locuim, ei fiind stabiliti cu traiul la moment in Federatia Rusa. De la bunica a mai ramas un apartament pentru sot. Acum, avand probleme financiare, ei au vandut acel apartament. Acum fratele lui impreuna cu tatal acestuia cer din acest apartament jumatate din bani, noi am refuzat, deoarece privatizarea pe mama sotului a fost facuta in 1994, iar ea aceasta s-a casatorit cu actualul sot doar in anii 2000. Va rog mult, ce putem face si unde ne putem adresa. Serviciile in ultimii trei ani au fost achitate doar de noi. Am inceput a face reparatie, bonuri nu am. Cum procedam mai departe? Mama sotului e de partea noastra, apartamentul e pe numele ei, ea nu vrea nimic de la noi.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Bună ziua,
În cazul apartamentului donat, cei din Federația rusă nu au nici un drept, nu este bun ce urmează a fi moștenit. Astfel proprietar exclusivi sunt soțul și cu mama acestuia.
Apartamentul vîndut cui aparținea?
Apartamentul privatizat pînă la o nouă căsătorie este proprietatea exclusivă a acelor ce au participat la privatizare,... mai detaliat soțul ce a apărut în 2000 nu are nici un drept asupra acestuia.
Nu este clar cine era proprietarul apartamentului rămas de la bunica și dacă aceasta a decedat sau a transmis proprietatea către soț pînă la deces.
Scuze, dar speță este puțin încărcată cu informație și este dificil de a înțelege. Prezentați actele deținute pentru examinare, atunci se va putea obține o informație mai amplă.

6 iulie 2018
Lidia Chiurcciu

Va scriu pe gmail

6 iulie 2018