Moștenire întârziată

13 iunie 2020 29

Mama a decedat în 1999. Nu am reușit să facem moștenirea la timp. Am mai rămas doi moștenitori de gradul întâi. Primăria de nenumărate ori a refuzat să elibereze documentele, abia când am amenințat cu judecata, mi-au eliberat un extras. Acum trebuie să partajăm în două terenul aferent și construcția. Care este procedura?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Pentru a mosteni urma sa va adresați in termen de 6 luni din data decesului persoanei la un notar in vederea deschiderii dosarului succesoral.
Astfel la etapa adresarii la notar urma sa se perfecționeze certificatul de mostenitor pentru fiecare pretendent, urmind sa deveniti proprietari totodată, in acel moment fiind posibil si... mai detaliat partajarea bunurilor prin inregistrarea in calitate de coproprietari sau transmiterea intreg bun catre un mostenitor, contea unei sulte(rascumparare).
Totul depunde la ce etapa va aflati, despre ce documente obtinute de la primarie este vorba? Detalii.

Daca nu v- ati adresat notaruluiin termenul sus enuntat, la moment, veti fi refuzat in deschiderea dosarului succesoral și directionat catre instanta de judecată pentru a proba acceptarea succesiunii prin intrarea în posesie sau restabilirea in termenul de acceptare a succesiunii, deoarece Codul Civil prevede aceasta procedura drept unica posibilitate in cazul in care au fost incalcate termenele de adresare la notar.

14 iunie 2020