Mostenire testamentara

4 septembrie 2020 100

Bunicii sunt in viata. Bunica a solicitat din numele ei (pentru ca toata averea e scrisa pe bunica) sa intocmeasca un testament la notar, potrivit caruia dupa moartea sa, nepoata sa mosteneasca toata averea ei. Bunicii au un fiu si pe numele sau nu a facut nici un document. Nepoata poate sa treaca mostenirea dupa decesul bunicii pe numele ei? Ce poate sa faca fiul mentionat daca este nemultumit de testamentul intocmit la notar?

Jurist comments 1

Download discussion
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna
Testamentul este actul unilateral, personal și revocabil prin care o persoană, numită testator, dispune, în una dintre formele cerute de lege, pentru timpul cînd nu va mai fi în viață.
În cazul unui testamet autentificat notarial, conform tuturor rigorilor, nu poate fi anulat de unul dintre potențialii moștenitori legali pentru simplu... mai detaliat motiv că ultimul nu e deacord, or bunurile aparțin persoanei ce a lăsat testamentul ultima fiind în drept să dispună de acestea după bunul plac.

totuși, potrivit
Articolul 2211. Termenul de prescripție al acțiunii în anulare
(1) Termenul de prescripție al acțiunii în anulare este de 1 an.
(2) Termenul de prescripție se calculează din momentul cînd persoana îndreptățită a aflat despre existența temeiurilor de anulabilitate. Dispozițiile legale privind suspendarea cursului prescripției se aplică în mod corespunzător.
(3) Acțiunea în anulare nu poate fi înaintată după expirarea termenului de 3 ani de la data deschiderii moștenirii.

7 septembrie 2020