Munca în timpul concediului de îngrijire a copilului

27 octombrie 2017 205

Buna ziua! În prezent mă aflu în concediu prelungit de îngrijire a copilului (copilul a împlinit vîrsta de 3 ani). Am scris cerere de prelungire a concediului de îngrijire a copilului deorece mi s-a spus că nu sunt locuri vacante cu graficul de munca pe care îl doresc de la 8.00-17.00, sunt doar în schimbul de noapte, dar eu nu pot lucra cu acest grafic deoarece am copil minor.
Spuneți-mi, Vă rog, pot să mă angajez acum la o altă muncă cu graficul dorit (prin cumul) continuînd să mă aflu în concediu de maternitate la serviciul de bază? Ori e necesar să mă eliberez de la primul serviciu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Viorica Chirnicinii
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Buna ziua. În cazul în care mama sau tata (beneficiar de indemnizaţie) îşi reia activitatea în condiţiile timpului de muncă parţial, cu retribuirea muncii în proporţie din salariu de funcţie/tarifar stabilit conform sistemului tarifar de salarizare ori în mărimea salariului cuvenit pentru timpul efectiv lucrat în limitele timpului parțial din... mai detaliat durata programului de muncă în cazul salarizării conform sistemelor netarifare de salarizare, la fiecare dintre unităţi, indemnizaţia nu se suspendă.

28 octombrie 2017