Neachitarea creditelor la timp

24 octombrie 2018 65

Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu neachitarea creditelor la timp. Compania de colectare a datoriilor a sunat acasa la parinti si le-a spus ca daca nu achitam toata suma ma vor da in judecata si in cautare la Interpol. Oriunde nu as fi, nu ma vor lasa in pace. Parintii le-au spus ca din acest motiv si suntem plecati peste hotare, la care ei nu inceteaza cu amenintari. Cum putem sa vorbim cu ei in asa fel ca sa ne lase in pace si sa achitam treptat ce avem? Mersi mult!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
misiunea colectorilor este de a vă deranja în așa mod în cît să achitați cît mai operativ, sigur acest capitol urmează să vă afecteze doar pe dumneavoastră.
Ân caz că mai deranjează părinții, sugerațile să depună o plîngere la poliție, acesta fapt o să îii mai liniștească.
Cît ține de datorie,... mai detaliat sigur la Interpol nu mai ajunge, însă o să vă fie calculate penalități cît și dispusă executare silită, după ce obțin hotărîrea judecătorească de încasare a sumei forțat. La revenire în țară o să vă întîlniți cu multe surprize de genul interdicții și sechestre, fapt care o să vă coste suplimentar.
Vă propun să discutați cu creditorul și să ajungeți la un numitor comun privind reeșalonarea achitării sumei restante, fără a ajunge în instanța de judecată.

25 octombrie 2018