Neacordare concediu din cont propriu

21 iunie 2018 54

Unde pot sa ma adresez, daca mi se refuza dreptul la un concediu din cont propriu pe 60 zile? Sunt necasatorita si am 2 copii.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Aurelia, aveti dreptul de cel putin 14 zile calendaristice de concediu neplatit daca indepliniti conditiile prevazute de alin. (2) al art. 120 din Codul muncii:

Articolul 120. Concediul neplătit
(1) Din motive familiale şi din alte motive întemeiate, în baza unei cereri scrise, salariatului i se poate acorda, cu consimţămîntul angajatorului,... mai detaliat un concediu neplătit cu o durată de pînă la 120 de zile calendaristice, în care scop se emite un ordin (dispoziţie, decizie, hotărîre).
(2) Unuia dintre părinţii care au 2 şi mai mulţi copii în vîrstă de pînă la 14 ani (sau un copil cu dizabilităţi), părinţilor singuri necăsătoriţi care au un copil de aceeaşi vîrstă li se acordă anual, în baza unei cereri scrise, un concediu neplătit cu o durată de cel puţin 14 zile calendaristice. Acest concediu poate fi alipit la concediul de odihnă anual sau poate fi folosit aparte (în întregime sau divizat) în perioadele stabilite de comun acord cu angajatorul

Depuneti, mai intii, o cerere scrisa la angajator cu invocarea acestui articol, iar ulterior, daca vi se refuza, aveti dreptul sa va adresati la inspectia muncii si/sau in instanta de judecata.

22 iunie 2018