Nelamurire cu mostenirea

22 martie 2020 21

Buna ziua. In urma cu cativa ani a decedat bunicul care a lasat prin testament toata averea lui unuia din feciori. Bunica a ramas in viata. Fiul a mostenit 1/2 din proprietatea comuna in devalmasie a sotilor. Respectiv a fost solicitat extras de la cadastru. In care apare proprietar al cotei de 1/2 a bunului imobil fiul mostenitor in baza certificatului de mostenitor. Insa nicaieri nu apare ca bunica are cealalta parte de 1/2. Peste cativa ani a decedat si bunica, care la fel a lasat mostenire toata averea ei aceluiasi fiu prin testament.
Pentru prelungirea termenului de acceptare a succesiunii in instanta trebuie de aratat actele precum ca bunica era proprietara cotei parti care a fost lasata mostenire.
De ce in actul de la cadastru nu e mentionata si ea ca proprietara a 1/2 cota parte din imobil? Este doar mentionat ca fiul detine 1/2 cota parte fara alte informatii despre cealalta persoana care detine cealalta cota parte. Cum de procedat? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Mergeți la notar și ridicați certificatul de calitate de moștenitor, acesta este actul ce vă oferă careva drepturi în raport cu bunurile persoanelor decedate. Cu acesta mergeți la cadastru și vedeți care e problema, solicitați dosarul cadastral, vedeți care e motivul lipsei înscrierii, corectați problema.

23 martie 2020